25-35
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Taco med ristede kikerter, syltet rødløk, koriander- og pasjonsfruktsalsa og chilimajones
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- vann
- olivenolje
- olje
- salt
- aluminiumsfolie
Syltet rødløk
Rødløk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
3 ss
Vann
½ dl
Pasjonsfrukt- og koriandersalsa
Rødløk
½ stk
Koriander
½ bunt
Pasjonsfrukt
1 stk
Lime
½ stk
Olivenolje
½ ss
Aromasopp, kikerter og mais
Kikerter
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Aromasopp
200 g
Tacokrydder
1 pakke
Maistortillaer
Maistortillaer
1 pakke
Taco
Avokado
1 stk
Lime
½ stk
Finsnittet rødkål
100 g
Koriander
½ bunt
Chilimajones (Egg, Sennep)
⅓ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 747 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 89 g
- Protein 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag en frisk guacamole av avokadoen hvis du vil.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i to. Kutt halve løken i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik med 3 ss sukker og ½ dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La den syltede rødløken trekke i laken frem til servering.
- Pasjonsfrukt- og koriandersalsa: Finhakk resten av rødløken. Skyll og finhakk hele korianderen. Del pasjonsfrukten i to, og skrap ut frøene med en skje. Bland sammen løken, halvparten av korianderen og pasjonsfruktfrøene i en skål, og smak til med 1 ss olivenolje og saften fra halve limen.
- Aromasopp, kikerter og mais: Sil laken av kikertene og maisen, og skyll dem i kaldt vann. Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i omtrent 2 minutter, eller til den er gyllen. Ha i kikertene og maisen, og stek det i 2–3 minutter, eller til det er gyllent. Skru ned varmen til middels, smak til med tacokrydderet og salt. Stek videre i et par minutter til.
- Maistortillaer: Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
- Taco: Del avokadoen i skiver. Del resten av limen i båter, og server båtene til retten. Ha rødkålen, avokadoskivene, chilimajonesen og resten av korianderen i hver sin serveringsskål.
- Nyt måltidet!