25-35
Laktosefri
Vegetar
Sandwich med rødbeteburger, brunet løk og steinsoppmajones, servert med hasselbackpoteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- bygg,
- havre,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- salt
- pepper
- olje
Hasselbackpoteter
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Urtemiks
½ pakke
Smør (Melk)
1 ss
Steinsoppmajones
Lettmajones (Egg)
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Brunet løk og rødbeteburger
Gul løk
1 stk
Rødbetburger med timian og hvitløk
1 pakke
Brød og grønnsaker
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
½–1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 804 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 98 g
- Protein 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg spisepinner eller en liten tresleiv på hver side av hasselbackpotetene, så du ikke skjærer helt gjennom.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Hasselbackpoteter: Skyll og kutt potetene i jevne, tynne skiver - nesten igjennom (se tips). Potetene skal henge sammen i bunnen. Legg potetene i en ildfast form. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen hvitløken, 1 ss smør og urtemiksen i en skål. Fordel smørblandingen over potetene, og krydre med salt og pepper. Stek potetene midt i stekeovnen i 30–35 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Steinsoppmajones: Bland sammen lettmajonesen, steinsoppulveret, 1 ss soyasaus og 1 ts eddik i en skål. Smak til med salt og pepper.
- Brunet løk og rødbeteburger: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken gylden, omtrent 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha løken over på en tallerken. Stek rødbeteburgerne i 2–3 minutter på hver side. Del burgerne i to, før servering.
- Brød og grønnsaker: Stek baguettene etter anvisning på pakken. Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i skiver. Ha tomaten og salaten over på en tallerken.
- Servering: Del bagettene i to på langs og på midten. Smør steinsoppmajonesen på bagettene, legg på salaten, tomatskiver, rødbeteburgene og topp med brunet løk. Server hasselbackpotetene og resten av steinsoppmajonesen til.