Sandwich med rødbeteburger, brunet løk og steinsoppmajones, servert med hasselbackpoteter
25-35
Laktosefri
Vegetar

Sandwich med rødbeteburger, brunet løk og steinsoppmajones, servert med hasselbackpoteter

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • bygg,
  • havre,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
  • olje

Hasselbackpoteter

poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
urtemiks
Urtemiks
½ pakke
Smør (Melk)
1 ss

Steinsoppmajones

lettmajones
Lettmajones (Egg)
1 pakke
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts

Brunet løk og rødbeteburger

gul løk
Gul løk
1 stk
rødbetburger med timian og hvitløk
Rødbetburger med timian og hvitløk
1 pakke

Brød og grønnsaker

grove bagetter
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
½–1 pakke
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 804 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 98 g
  • Protein 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg spisepinner eller en liten tresleiv på hver side av hasselbackpotetene, så du ikke skjærer helt gjennom.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Hasselbackpoteter: Skyll og kutt potetene i jevne, tynne skiver - nesten igjennom (se tips). Potetene skal henge sammen i bunnen. Legg potetene i en ildfast form. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen hvitløken, 1 ss smør og urtemiksen i en skål. Fordel smørblandingen over potetene, og krydre med salt og pepper. Stek potetene midt i stekeovnen i 30–35 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Steinsoppmajones: Bland sammen lettmajonesen, steinsoppulveret, 1 ss soyasaus og 1 ts eddik i en skål. Smak til med salt og pepper.
  4. Brunet løk og rødbeteburger: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken gylden, omtrent 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha løken over på en tallerken. Stek rødbeteburgerne i 2–3 minutter på hver side. Del burgerne i to, før servering. 
  5. Brød og grønnsaker: Stek baguettene etter anvisning på pakken. Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i skiver. Ha tomaten og salaten over på en tallerken. 
  6. Servering: Del bagettene i to på langs og på midten. Smør steinsoppmajonesen på bagettene, legg på salaten, tomatskiver, rødbeteburgene og topp med brunet løk. Server hasselbackpotetene og resten av steinsoppmajonesen til.