25-35
Krydderstekt kyllingfilet med bakt gresskar- og bulgursalat servert med appelsinyoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Bakt gresskar- og bulgursalat
Bulgur (Hvete)
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Flaskegresskar
½ stk
Spinat
50 g
Appelsin
½ stk
Ajvar
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Marinert rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ts
Krydderstekt kyllingfilet
Kyllingfilet
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Appelsinyoghurt
Appelsin
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 651 kcal
- Fett 13 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å forenkle tilberedningen kan du kutte løken i båter og bake i ovnen sammen med gresskaret.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Bakt gresskar- og bulgursalat: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet. Del gresskaret i to på langs og fjern frøene. Skjær skallet av gresskarhalven og del fruktkjøttet i omtrent 3x3 cm store terninger. Fordel gresskarterningene utover et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak gresskarterningene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Marinert rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne en mandolin. Ha løken i en bolle, og bland inn 2 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering.
- Krydderstekt kyllingfilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingfiletene i omtrent 3 minutter på hver side. Krydre kyllingen med salt, pepper og tyrkisk krydder. Dekk kyllingen med et lokk og ta stekepannen fra varmen. La kyllingen hvile i stekepannen frem til servering.
- Appelsinyoghurt: Vask og tørk appelsinen godt, og finriv skallet. Ha yoghurten i en serveringsskål og smak til med salt, pepper og revet appelsinskall.
- Bakt gresskar- og bulgursalat, fortsettelse: Skyll spinaten. Skrell appelsinen og kutt fruktkjøttet i terninger. Vend inn ønsket mengde ajvarsaus og 1 ss smør i bulguren. Ta brettet med gresskar ut fra ovnen og vend inn bulguren, appelsinen og spinaten.
- Servering: Kutt kyllingen i skiver og server med salaten, yoghurten og den marinerte rødløken.