20-30
Laktosefri
Glutenfri
Estragon- og hvitløksmarinerte kyllinglår med brokkoli, grønne bønner og rødvinssaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte kyllinglår og poteter
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Sitronstekte grønne bønner og brokkoli
Grønne bønner
150 g
Sitron
½ stk
Brokkoli
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 750 kcal
- Fett 44 g
- Karbohydrater 47 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Visp inn 1 ss smør i rødvinssausen rett før servering, for ekstra god og rund smak.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Ovnsbakte kyllinglår og poteter: Skyll og kutt potetene i to. Dekk et stekebrett med bakepapir. Fordel potetene på den ene halvdelen av stekebrettet, og vend inn litt olje, salt, pepper og urtekrydderet. Ha kyllinglårene på den andre delen av stekebrettet, og stek kyllingen og potetene midt i ovnen i 20–25 minutter.
- Sitronstekte grønne bønner og brokkoli: Kutt endene av de grønne bønnene. Skyll og finriv skallet fra sitronen (kun det gule) på et rivjern. Del ønsket mengde av brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek de grønne bønnene og brokkolien 2–3 minutter, til grønnsakene er lett gylne, men fortsatt sprø. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og smak til med salt, pepper og saften og skallet fra sitronen.
- Rødvinssaus: Varm opp rødvinssausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
- Vel bekomme!