Rice bowl med teriyakikjøttdeig, vårløk og lettsyltet agurk, toppet med chilimajones og peanøtter
15-20
Laktosefri

Rice bowl med teriyakikjøttdeig, vårløk og lettsyltet agurk, toppet med chilimajones og peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Lettsyltet agurk

agurk
Agurk
½–1 stk
ingefær
Ingefær
½ bit
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
3 ss

Grønnsaker

vårløk
Vårløk
½ pakke
gulrot
Gulrot
1 stk

Teriyakikjøttdeig

kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
ingefær
Ingefær
½ bit

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 816 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Er du glad i koriander, passer det godt som topping. Vær også forsiktig med å servere nøtter til barn under 3 år, da de lett kan settes i halsen.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Lettsyltet agurk: Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i tynne skiver. Ha agurken i en skål. Skrell ingefæren, og finriv den på et rivjern. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 3 ss vann i en liten kjele. Ha 1 ts av ingefæren i laken. Hell laken over agurkskivene, og la dem trekke i laken frem til servering.
  3. Grønnsaker: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler, eller riv den på den grove siden av et rivjern.
  4. Teriyakikjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 2–4 minutter, til den er gjennomstekt. Ha i teriyakisausen og ønsket mengde av den revne ingefæren, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Vend inn halvparten av vårløken, og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper.
  5. Servering: Skyll og kutt limen i båter. Fyll to dype skåler med risen og teriyakikjøttdeigen. Topp med gulroten, den lettsyltede agurken, resten av vårløken og peanøttene. Server chilimajonesen og limebåtene til retten.