25-35
Vegetar
Soppsuppe toppet med smørstekte kantareller, sprø grønnkål og hasselnøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- bygg,
- havre,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Soppsuppe
Aromasopp
200 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Steinsoppulver
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Helmelk (Melk, Laktose)
8 dl
Soyasaus (Soya)
1 ss
Grønnkål og bagett
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
1 pakke
Strimlet grønnkål
100 g
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
1 stk
Smørstekte kantareller
Kantareller
100 g
Smør (Melk)
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 724 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 63 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
- Soppsuppe: Børst bort eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire. Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og stek soppen i omtrent 3 minutter, til den slipper litt vann. Ha i litt olje, og stek løken og hvitløken sammen med soppen i omtrent 5 minutter. Rør inn steinsoppulveret og grønnsaksbuljongen. Hell over melken, og kok opp under omrøring. La den småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter.
- Grønnkål og bagett: Grovhakk hasselnøttene. Fordel grønnkålen og hasselnøttene på et stekebrett med bakepapir, og bland inn litt olje, salt og pepper. Sett brettet med grønnkålen og nøttene midt i ovnen, og legg bagettene på en rist nederst i ovnen. Stek det hele i omtrent 10 minutter, eller til grønnkålen er sprø, og bagettene er gjennomvarme.
- Smørstekte kantareller: Børst bort eventuelle jordrester fra soppen. Riv de største i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Stek soppen i omtrent 3 minutter. Tilsett 1 ts smør, og stek videre i et lite minutt. Krydre med litt salt.
- Soppsuppe, fortsettelse: Kjør suppen sammen med en stavmikser, til den blir jevn. Smak til med 1 ss soyasaus, pepper og eventuelt litt salt.
- Topping: Skjær bagetten i skiver. Topp suppen med grønnkålen, hasselnøttene og kantarellene, og server bagetten til.