Kyllingfilet med sopp- og spinatrisotto og grana padano

Kyllingfilet med sopp- og spinatrisotto og grana padano

3.97 (108)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Banansjalottløk
1 stk
Minisjampinjong
100 g
Risottoris
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Spinat
1 pakke
Kyllingfilet
350 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend litt finhakket gressløk inn i risottoen før servering.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk banansjalottløken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek minisjampinjongene og banansjalottløken i 2-3 minutter, til banansjalottløken er blank. Tilsett risottorisen, hønsebuljongen, steinsoppulveret og 6 dl vann, og kok opp. La risottoen småkoke på middels varme i 10-15 minutter. Rør om av og til, slik at det ikke svir seg. Tilsett spinaten, litt og litt, mot slutten av risottoens koketid. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 3-4 minutter. Krydre kyllingen med salt og pepper, ha den over i en ildfast form, og stek den videre i ovnen i 4-5 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Riv grana padano-osten på et rivjern og strø den over risottoen ved servering.
Fun fact! Grana padano er en italiensk ost som er sammenliknbar med parmesan. Ordet "grana" er italiensk for "korn", og refererer til ostens kornete konsistens, mens "padano" er et demonym som betyr at osten kommer fra Posletten (Val Padana eller Pianura Padana på italiensk), en slette som ligger nord i Italia. Osten er beskyttet under EUs merkeordning for geografisk opprinnelse.
Vel bekomme!