Lårfilet av kylling med risotto og stekt pastinakk og brokkoli

Lårfilet av kylling med risotto og stekt pastinakk og brokkoli

Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Laktosefritt smør
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Banansjalottløk
1 stk
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Pastinakk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Gressløk
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Laktosefritt smør
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skvis litt sitron- eller limesaft over risottoen for en friskere smak.

Skrell og finhakk banansjalottløken. Varm opp en kjele med litt olivenolje til middels høy varme. Stek løken i ca. 2 minutter. Tilsett risottorisen, og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett buljongen og 4,5 dl vann. La risottoen småkoke i 15-20 minutter. Rør om av og til, slik at det ikke svir seg.
Skrell og kutt pastinakken i terninger. Kutt brokkolien i buketter. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek pastinakkterningene og brokkolien i 5-7 minutter, eller til pastinakken er gjennomstekt. Hold grønnsakene varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 4-6 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper.
Riv grana padano-osten på et rivjern. Vend inn 1 ss laktosefritt smør og osten i risottoen, og smak til med salt og pepper før servering.
Finhakk gressløken, og server den ved siden av eller vend den inn i risottoen.
Vel bekomme!