Stekt laks med sellerirotfries, grønn salat, sitron og aioli med dill
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Sellerirot
1 stk
Laksefilet
600 g
Fiskekrydder
1 pakke
Romanosalat
1 stk
Sitron
1 stk
Dill
1 pakke
Aioli
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek sellerirotfriesene rett under grillelementet mot slutten av steketiden, så blir de ekstra sprø.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell selleriroten og kutt den i små staver. Fordel sellerirotstavene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek sellerirotstavene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Krydre laksen med fiskekrydderet. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek fisken i 2-3 minutter på hver side.
Skyll romanosalaten og kutt den i grove biter. Ha romanosalaten i en serveringsskål og ha over litt olje, salt og pepper.
Kutt sitronen i båter. Finhakk dillen og vend den inn i aiolien. Server retten med sitronbåtene og aiolien.
Vel bekomme!