Stekt laks med sellerirotfries, grønn salat, sitron og aioli med dill

Stekt laks med sellerirotfries, grønn salat, sitron og aioli med dill

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Sellerirot
1 stk
Laksefilet
600 g
(Fisk)
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Romanosalat
1 stk
Sitron
1 stk
Dill
1 pakke
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek sellerirotfriesene rett under grillelementet mot slutten av steketiden, så blir de ekstra sprø.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell selleriroten og kutt den i små staver. Fordel sellerirotstavene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek sellerirotstavene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Krydre laksen med fiskekrydderet. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek fisken i 2-3 minutter på hver side.
Skyll romanosalaten og kutt den i grove biter. Ha romanosalaten i en serveringsskål og ha over litt olje, salt og pepper.
Kutt sitronen i båter. Finhakk dillen og vend den inn i aiolien. Server retten med sitronbåtene og aiolien.
Vel bekomme!