Sellerirotsuppe med smak av grønn curry servert med druesalsa og ristede valnøtter

Sellerirotsuppe med smak av grønn curry servert med druesalsa og ristede valnøtter

3.85 (61)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
Sellerirot
500 g
(Selleri)
Røde druer
1/2 pakke
Banansjalottløk
1 stk
Koriander
1/2 bunt
Ingefær
1 bit
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Spinat
1 pakke
Lime
2/3 stk
Grønn currypaste
1/2 pakke
Quinoa
1 pakke
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Salt
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Druer til overs? Frys dem ned på et brett og spis dem kalde som snacks!

Skrell selleriroten og kutt den i terninger. Kok sellerirotterningene i en kjele med lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet og ha sellerirotterningene tilbake i kjelen når de er ferdigkokte.
Skrell banansjalottløken. Kutt druene i to, og finhakk banansjalottløken og korianderen. Skrell ingefæren og finriv den på et rivjern. Bland alt sammen i en bolle, og vend inn litt olivenolje og salt.
Ha melken og spinaten i kjelen med de ferdigkokte sellerirotbitene, gi det hele et oppkok, og la det småkoke i ca. 5 minutter. Kjør blandingen til en jevn suppe med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, saft fra limen og ønsket mengde grønn currypaste (smak deg frem med litt og litt – suppen blir fort sterk).
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek quinoaen til den er gjennomvarm.
Grovhakk valnøttene. Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene til de er gylne.
Topp suppen med druesalsaen, de ristede valnøttene og litt olivenolje ved servering.
Vel bekomme!