Koljekaker med ovnsbakte småpoteter, ertesaus og pepperoni
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
600 g
Pepperoni
150 g
Grønne erter
500 g
Koljekaker
2 pakke
Sitron
1 stk
Melk
3 dl
Smør
1 ss
Salt
Bakepapir (kan sløyfes)
1 pakke
Olje
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt finrevet sitronskall (kun det gule) og olivenolje med potetene for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 240 grader.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Fordel småpotetene utover stekebrettet, men la det være plass til koljekakene i punkt 5. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skjær pepperonien i strimler. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek pepperionien til den er gyllen og sprø.
Kok opp litt vann i en kjele, og kok ertene i ca. 2 minutter. Hell av vannet, og tilsett 3 dl melk og 1 ss smør. Kjør ertene, melken og smøret sammen til en jevn saus med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og saften fra 1/4 sitron.
Stek koljekakene på brettet med potetene de siste ca. 5 minuttene av potetenes steketid.
Kutt resten av sitronen i båter. Server koljekakene og potetene med pepperonien, ertesausen og sitronbåtene.
Vel bekomme!