Indisk pitapizza med kjøttdeig og linser, kokoskrem og grønnsaker i syrlig mangodressing
Laktosefri

Indisk pitapizza med kjøttdeig og linser, kokoskrem og grønnsaker i syrlig mangodressing

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
  • salt
Rødløk
½ stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Butter chicken-paste
½ glass
Fullkornspita
3–4 stk
(Hvete, Rug)
Salt
½ ts
Rødløk
½ stk
Sitron
½–1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Mangochutney
½ glass
Koriander
½ bunt
Kokoskrem
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
699 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
85 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne plasthansker når du skal fordele kjøttet på brødene!

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skrell og finhakk halve rødløken. Ha kjøttdeigen i en bolle med rødløken, butter chickenpasten og ½ ts salt, og bland godt sammen.
 Del pitabrødene i to på langs, så du får 6–8 tynne brød. Fordel pitabrødene med snittflaten opp, utover et stekebrett med bakepapir. Legg en klump med kjøttblanding på hver av brødene og trykk det utover, så det dekker mesteparten av brødet. Stek pizzaene midt i ovnen i 6–8 minutter, til kjøttet er gjennomstekt.
 Kutt resten av rødløken i så tynne skiver du klarer. Ha rødløken i en bolle med saften fra halve sitronen og mangochutneyen. Rør godt sammen. Skyll og kutt tomaten og agurken i små terninger. Vend det inn med rødløken. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitron.
Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Kutt et lite hjørne på pakken med kokoskrem, og topp pizzaene med kokoskremen og korianderen. Server grønnsakssalaten ved siden av.
 Pitapizzaene er også supre å spise som lunsj dagen etter hvis det skulle bli rester etter middagen.
Vel bekomme!