Urtestekt svinenakke med ovnsbakte beter, grønnkålspoteter og bearnéssaus

Urtestekt svinenakke med ovnsbakte beter, grønnkålspoteter og bearnéssaus

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Gulbete
1 stk
Rødbeter
2 stk
Polkabete
1 stk
Poteter
350 g
Grønnkål
50 g
Smør
½ ss
(Melk)
Svinenakke i skiver
300 g
Urtemiks
½–1 pakke
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
893 kcal
Fett:
57 g
Karbohydrater:
58 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt polkabeten i tynne skiver, og vend dem i en vinaigrette. Pynt retten med de råmarinerte polkabeteskivene ved servering.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skrell og kutt betene i jevnstore båter (se tips). Ha betene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek betene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre. Vend på betene en gang under steketiden.  
 Skyll og del potetene i tykke skiver. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, eller til det er godt brunet. Skru av varmen, og krydre kjøttet med urtemiksen. Legg på lokk, og la kjøttet hvile i stekepannen i omtrent 3 minutter.  
 Hell sausen over i en liten kjele, og varm opp på lav varme under omrøring. 
Ha potetene over i et dørslag. Ha grønnkålen og ½ ss smør i kjelen du kokte potetene i, og stek på middels varme i 2 minutter, til grønnkålen har falt sammen. Vend inn de kokte potetskivene, og krydre med salt og pepper.    
Vel bekomme!