Urtestekt svinenakke med ovnsbakte beter, grønnkålspoteter og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gulbete
1 stk
Rødbeter
2 stk
Polkabete
1 stk
Poteter
350 g
Grønnkål
50 g
Smør
½ ss
Svinenakke i skiver
300 g
Urtemiks
½–1 pakke
Bearnéssaus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 893 kcal
- Fett:
- 57 g
- Karbohydrater:
- 58 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt polkabeten i tynne skiver, og vend dem i en vinaigrette. Pynt retten med de råmarinerte polkabeteskivene ved servering.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt betene i jevnstore båter (se tips). Ha betene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek betene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre. Vend på betene en gang under steketiden.
Skyll og del potetene i tykke skiver. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, eller til det er godt brunet. Skru av varmen, og krydre kjøttet med urtemiksen. Legg på lokk, og la kjøttet hvile i stekepannen i omtrent 3 minutter.
Hell sausen over i en liten kjele, og varm opp på lav varme under omrøring.
Ha potetene over i et dørslag. Ha grønnkålen og ½ ss smør i kjelen du kokte potetene i, og stek på middels varme i 2 minutter, til grønnkålen har falt sammen. Vend inn de kokte potetskivene, og krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!