Spinatsuppe med stekt skinke og egg, servert med langbrød av fullkorn
3.46 (127)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Egg
2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gul løk
1/2 stk
Helmelk
5 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Spinat
1 pakke
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Kokt skinke i strimler
1 pakke
Gressløk
1/2 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en tykkere suppe, rør inn en blanding av maizena og vann, litt og litt, til suppen har ønsket konsistens.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok eggene i 9-10 minutter. Avkjøl dem deretter i kaldt vann.
Skrell og press hvitløken, og kutt løken i skiver. Varm opp en stor kjele med litt olje til middels varme, og stek løken og hvitløken i ca. 3 minutter, til løken er blank. Tilsett deretter melken, hønsebuljongen og 2 dl vann, og kok opp. La det hele småkoke i 2-3 minutter.
Skyll spinaten i kaldt vann, og ha den i suppen. La suppen småkoke videre i 2-3 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender, og smak til med salt og pepper.
Varm langbrødene i ovnen i 5-8 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek skinken i 2-3 minutter.
Skrell eggene, og kutt dem i båter. Finhakk gressløken. Ha skinken, eggebåtene og gressløken i suppen ved servering.
Vel bekomme!