Gratinerte nachos med kjøtt- og bønnegryte
4.24 (84)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Tapasdeig
350 g
Grytebase med chili
300 g
Rød paprika
1 stk
Vårløk
1 pakke
Kidneybønner
1 boks
Nachochips
1 pakke
Revet mozzarella
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server litt frisk guacamole til retten!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Varm opp en stor stekepanne eller en kjele med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i 2-3 minutter. Tilsett grytebasen, og kok opp.
Kutt paprikaen i terninger, og skyll og finsnitt vårløken. Sil vannet av kidneybønnene, og skyll dem i kaldt vann. Ha bønnene og grønnsakene i stekepannen eller kjelen med kjøttdeigen, og smak til med salt og pepper.
Fordel kjøtt- og bønnegryten fra punkt 3 i en smurt ildfast form, og fordel nachochipsene på toppen. Strø over mozzarellaen, og gratiner formen i ovnen i 8-10 minutter, eller til osten har smeltet.
Fun fact! Nachos ble laget for første gang rundt 1943, i byen Piedras Negras i Mexico, av Ignacio Anaya. Da restauranten hvor Anaya var hovmester fikk uventede gjester etter stengetid, måtte Anaya slenge sammen noe av det han hadde på kjøkkenet. Det ble frityrstekte maistortillas (også kalt totopos) med smeltet ost og jalapeños i skiver, og han oppkalte retten etter seg selv. Nacho er nemlig et vanlig kallenavn for navnet Ignacio i spansktalende land.
Vel bekomme!