Storfestrimler med drue- og vårløksalat, ponzusaus og risnudler
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Flytende honning
- glutenfri soyasaus
- olje
- pepper
- salt
Agurk
1 stk
Vårløk
1 pakke
Storfestrimler
300 g
Risnudler
150 g
Koriander
1/2 bunt
Ingefær
1/2 bit
Rød chili
1/2 stk
Lime
1 stk
Røde druer
1/4 pakke
Olje
Salt
Pepper
Glutenfri soyasaus
1 dl
Flytende honning
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten med litt nøtter.
Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok.
Skrell og finhakk ingefæren. Finhakk chilien og korianderen. Finriv skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern. Bland sammen 1 dl glutenfri soyasaus, 2 ss flytende honning, 1/2 dl vann, ingefæren, chilien, korianderen og limeskallet i en serveringsskål. Smak til med saften fra limen.
Kutt agurken i terninger og kutt vårløken i skiver. Skyll druene i kaldt vann og kutt dem i to. Bland vårløken, agurken og druene sammen i en serveringsskål.
Kok risnudlene i vannet fra punkt 1 i ca. 4 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Fordel storfestrimlene i pannen, og krydre dem med salt og pepper. La kjøttet ligge helt stille og stek i 1-2 minutter, slik at det dannes en stekeskorpe. Beveg på kjøttet, og stek videre i 1-2 minutter.
Sil vannet av nudlene, og skyll dem i kaldt vann. Server nudlene med grønnsakene, storfestrimlene og ponzusausen.
Vel bekomme!