Kremet kålsuppe med spinat og stekt shiitakesoppmed erter og bacon
3.66 (71)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Hodekål
1 bit
Shiitakesopp
100 g
Spinat
1 pakke
Helmelk
5 dl
Baconterninger
1 pakke
Grønne erter
125 g
Seterrømme
1 pakke
Smør
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server suppen med grovt brød ved siden av.
Finhakk løken, og skrell og finhakk hvitløken. Kutt hodekålen i biter på ca. 3 x 3 cm.Riv shiitakesoppen i tynne strimler. Skyll spinaten i kaldt vann.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken, hvitløken og hodekålen i 3-4 minutter. Tilsett helmelken, kok opp, og la det småkoke i 10-12 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek baconterningene i 2-3 minutter. Ha i shiitakesoppen og stek videre i 2-3 minutter. Tilsett ertene og 1 teskje smør og stek i ca. 2 minutter.
Ha spinaten og seterrømmen i kjelen fra punkt 2, og la det koke i et lite minutt. Kjør det hele til en jevn suppe med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!