Fiskeform med laks, torsk og grønnsaker servert med blomkålmos
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Blomkål
2 stk
Banansjalottløk
1 stk
Rød paprika
2 stk
Squash
1 stk
Laksefilet
180 g
Torskefilet
450 g
Chiliflak
1 pakke
Lett crème fraîche
3 dl
Crispisalat
1 stk
Vårløk
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsaker eller ost til overs i kjøleskapet? Lag din egen vri på salaten!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt blomkålene i buketter. Kok blomkålbukettene i lettsaltet vann i ca. 10 minutter, eller til de er møre.
Skrell og finhakk banansjalottløken, og kutt paprikaene og squashen i grove biter. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek grønnsakene i et par minutter. Krydre med litt salt og pepper.
Fordel laksen, torsken, banansjalottløken, paprikaene og squashen i en stor ildfast form eller på et stekebrett. Strø over chiliflakesene, og legg klatter med crème fraîche oppå fisken og grønnsakene. Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter.
Hell vannet av blomkålbukettene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Skyll og kutt crispisalaten i biter og ha den i en serveringsskål.
Grovhakk vårløken. Topp retten med vårløken, og server blomkålmosen og salaten ved siden av.
Vel bekomme!