Tacogryte med kjøttdeig, bønner og tomat, servert med frisk salat

Tacogryte med kjøttdeig, bønner og tomat, servert med frisk salat

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Gul paprika
1 stk
Gulrøtter
200 g
Gul løk
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Kjøttdeig
500 g
Hakkede tomater
1 boks
Three spice
1 pakke
Revet ost
100 g
(Melk, Laktose)
Hjertesalat
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Gresk yoghurt
1/2 beger
(Melk, Laktose)
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server nachochips til retten!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt paprikaen og gulrøttene i små terninger, og finhakk løken. Sil laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek løken til den er blank. Ha i kjøttdeigen og stek videre i 4-5 minutter, eller til kjøttdeigen er gjennomstekt. Tilsett paprikaen, gulrøttene, de hakkede tomatene og tacokrydderet, og la det hele småkoke i ca. 5 minutter. Vend inn bønnene helt til slutt.
Hell kjøtt- og grønnsaksblandingen fra punkt 3 over i en ildfast form. Strø over osten, og stek formen i ovnen i ca. 5 minutter, eller til osten har smeltet.
Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og kutt bladene i grove biter. Grovhakk korianderen. Bland salaten og korianderen sammen i en serveringsskål, og smak til med saft fra halve limen og litt salt og pepper.
Kutt resten av limen i båter. Server retten med salaten, yoghurten og limebåtene.
Vel bekomme!