Ovnsbakte kyllinglår med sitronpoteter og grønnsaker
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Flytende honning
- olje
- pepper
- salt
Sitron
1 stk
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
400 g
Squash
1 stk
Rødløk
1 stk
Timian
1 pakke
Kyllinglår
1100 g
Urtemiks
1 pakke
Flytende honning
2 ss
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket hvitløk sammen med grønnsakene for mer smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Bland sammen 2 spiseskjeer honning, 2 spiseskjeer olje, saft fra halve sitronen og litt salt og pepper i en skål. Ha småpotetene i en bolle og vend inn sitronmarinaden.
Skrell gulrøttene. Kutt squashen og gulrøttene i grove biter, og kutt rødløken i båter. Fordel gulrøttene, squashen, rødløken og potetene fra forrige punkt utover et stekebrett, og topp med noen kvister timian. Legg kyllinglårene oppå grønnsakene, og krydre dem med urtemiksen. Stek brettet midt i ovnen i ca. 35 minutter, eller til grønnsakene og kyllingen er gjennomstekt.
Vel bekomme!