Ovnsbakte kyllinglår med sitronpoteter og grønnsaker

Ovnsbakte kyllinglår med sitronpoteter og grønnsaker

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Flytende honning
  • olje
  • pepper
  • salt
Sitron
1 stk
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
400 g
Squash
1 stk
Rødløk
1 stk
Timian
1 pakke
Kyllinglår
1100 g
Urtemiks
1 pakke
(Sulfitt)
Flytende honning
2 ss
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket hvitløk sammen med grønnsakene for mer smak.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Bland sammen 2 spiseskjeer honning, 2 spiseskjeer olje, saft fra halve sitronen og litt salt og pepper i en skål. Ha småpotetene i en bolle og vend inn sitronmarinaden.
Skrell gulrøttene. Kutt squashen og gulrøttene i grove biter, og kutt rødløken i båter. Fordel gulrøttene, squashen, rødløken og potetene fra forrige punkt utover et stekebrett, og topp med noen kvister timian. Legg kyllinglårene oppå grønnsakene, og krydre dem med urtemiksen. Stek brettet midt i ovnen i ca. 35 minutter, eller til grønnsakene og kyllingen er gjennomstekt.
Vel bekomme!