Jalapeñopølser med spinatbyggotto, søtpotetfries og koriandervinaigrette
4.19 (118)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Byggkorn
1 pakke
Søtpoteter
2 stk
Jalapeñopølser
1 pakke
Spinat
1 pose
Seterrømme
1/2 pakke
Gran Biraghi
1 pakke
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt søtpotetene i staver, og la dem ligge i kaldt vann i 5-8 timer. Slik får du sprø søtpotetfries!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok opp ca. 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Tilsett byggkornene når vannet koker, og rør godt. La kornene småkoke i ca. 20 minutter.
Skrell søtpotetene og kutt dem i staver. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetstavene i ovnen i 15-18 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek pølsene i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Skyll spinaten i kaldt vann. Sil vannet av byggkornene, men ta vare på ca. 1 dl av kokevannet. Ha vannet og byggkornene tilbake i kjelen. Tilsett seterømmen og spinaten, og kok i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper, og vend inn Gran Biraghi-osten.
Skrell og finhakk banansjalottløken og hvitløken, og grovhakk korianderen. Bland hvitløken, banansjalottløken og korianderen sammen i en serveringsskål og smak til med olivenolje, salt og saft fra limen.
Fun fact! Byggotto er Nordens vri på den klassiske italienske risottoen. Byggrynene tåler mer koking enn risottorisen, og man kan nær sagt smaksette dem med hva som helst – så her er det bare å slippe kreativiteten løs!
Vel bekomme!