Grønn pai med brokkoli, fetaost og grønnsakstopping
3.94 (68)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- olivenolje
- pepper
- salt
Brokkoli
1 stk
Gul løk
1/2 stk
Fetaost
1 pakke
Paideig
1 stk
Egg
4 stk
Mozzarella
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Koriander
1/2 bunt
Lime
1/3 stk
Melk
1 dl
Olivenolje
Pepper
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha flere grønnsaker i paien om du har noen til overs!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Del brokkolien i små buketter, og ta vare på brokkolistilken. Grovhakk løken. Skjær fetaosten i små terninger.
Kjevle ut paideigen og ha den i en smurt paiform. Trykk til langs kantene, slik at paien får sin karakteristiske form. Stikk små hull i deigen med en gaffel, og forstek paideigen i ovnen i 5-6 minutter.
Visp sammen eggene, 1 dl melk, 3 klyper salt og 3 klyper pepper i en skål.
Fordel brokkolien, løken og fetaosten i paiformen, og hell over eggeblandingen. Strø over mozzarellaen, og stek paien i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl paien på en rist i noen minutter før servering.
Skrell brokkolistilken, og skjær den i tynne strimler med en ostehøvel eller en mandolin. Finsnitt vårløken og grovhakk korianderen. Ha vårløken, korianderen og brokkolistrimlene i en liten skål, og vend inn saft fra limen og litt salt, pepper og olivenolje. Topp paien med grønnsaksblandingen slik at den blir grønn og skjønn, eller server blandingen ved siden av.
Tips! Ta med resten av paien som lunsj i matpakka i morgen!
Vel bekomme!