Blomkålpasta med bacon, aspargesbønner og pinjekjerner

Blomkålpasta med bacon, aspargesbønner og pinjekjerner

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Gluten

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Blomkål
2 stk
Grønne bønner
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Chiliflak
1 pakke
Tomatpuré
3 ss
Cherrytomater
1/2 pakke
Fullkornspenne
100 g
(Gluten)
Hakkede tomater
1 boks
Pinjekjerner
2 pakke
Bacon
300 g
Bladpersille
1 pakke
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rester til overs? Spis retten som lunsj i morgen!

Del blomkålene i små buketter. Kutt aspargesbønnene i to, og skrell og finhakk hvitløken.
Varm opp en kjele med litt olje til middels varme. Stek hvitløken, blomkålen og aspargesbønnene i et par minutter. Ha i chiliflakesene og stek videre i 3-4 minutter. Tilsett 1 dl vann, tomatpuréen og cherrytomatene, og la det hele småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilbered 100 gram av pastaen som anvist på pakken. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen og ha den og de hakkede tomatene over i kjelen fra punkt 2. La blomkålpastaen stå på lav varme frem til resten av retten er ferdig.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist pinjekjernene til de er gylne. Ha pinjekjernene til side på en tallerken. Stek baconet i samme stekepanne, til det blir sprøtt.
Finhakk bladpersillen. Strø baconet, pinjekjernene og persillen over retten ved servering.
Vel bekomme!