Søtpotetnachos med kylling, avokado, vårløk og salsa
Ny oppskrift
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Søtpoteter
2 stk
Cherrytomater
1/2 pakke
Vårløk
1 pakke
Mais
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Three spice
2 pakke
Hønsebuljong
2 pakke
Kyllingfilet
600 g
Revet mozzarella
100 g
Avokado
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Salsa
1 beger
Lett crème fraîche
1/2 pakke
Olje
Bakepapir (kan sløyfes)
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bytt ut kyllingen med sorte bønner, så har du en nydelig vegetarrett!
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
Skyll søtpotetene og kutt dem i tynne skiver. Kutt cherrytomatene i to, og finhakk vårløken. Hell laken av maisen og bønnene, og skyll bønnene i kaldt vann.
Fordel søtpotetskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og tacokrydderet. Stek søtpotetene i ovnen i ca. 20 minutter.
Kok opp 1 liter vann med hønsebuljongen. Kok kyllingen i buljongvannet i ca. 10 minutter. Trekk kjelen av varmen, og la kyllingen etterkoke i ca. 5 minutter. Hell vannet av kyllingen, og riv kyllingkjøttet fra hverandre med to gafler.
Ta søtpotetene ut av ovnen. Fordel kyllingen, maisen og bønnene utover søtpotetene, og topp med osten. Stek søtpotetnachosen i ca. 5 minutter, eller til osten har smeltet.
Kutt avokadoen i to, fjern stenen, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Kutt avokadokjøttet i skiver, og finhakk korianderen. Kutt limen i båter.
Topp nachosen med korianderen, vårløken, cherrytomatene og avokadoen ved servering. Server crème fraîchen, salsaen og limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!