Bakt potet med chorizo, skinke, mais, rødløk, ost og kryddersmør

Bakt potet med chorizo, skinke, mais, rødløk, ost og kryddersmør

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie
  • olje
  • pepper
  • salt
Bakepoteter
2 stk
Grønn paprika
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Rødløk
1 stk
Chorizo
80 g
Kokt skinke i strimler
100 g
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Revet mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Olje
Salt
Pepper
Aluminiumsfolie
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Gratiner potetene i ovnen etter at de er fylt med skinke, chorizo og ost!

Sett stekeovnen på 240 grader.
Kutt bakepotetene i to på langs. Stikk noen hull i potetene med en gaffel, og pakk dem inn i aluminiumsfolie. Fordel bakepotetene utover et stekebrett, og stek dem i ovnen i ca. 40 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kutt paprikaen i terninger, og hell laken av maiskornene. Ha grønnsakene i separate skåler for servering.
Finhakk rødløken og kutt chorizoen i strimler. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek skinken, chorizoen og løken i 2-3 minutter.
Grav ut litt av kjernen på de ferdigstekte potetene, og fyll potetene med grønnsakene, skinken, chorizoen, løken, rømmen, mozzarellaen og en klatt kryddersmør. Krydre med salt og pepper.
Fun fact! Chorizo-pølsen stammer fra Spania og Portugal! Pølsen er hovedsakelig laget av svinekjøtt og krydder og dens karakteristiske rødfarge kommer fra paprika. En spansk skikk sier at man hvert år skal lage like mange chorizopølser som året har dager, og i tillegg femti pølser ekstra for de dagene man får gjester.
Vel bekomme!