Vegetar
Honningbakt aubergine
med granateple, crispy quinoa, yoghurt og varmt chilismørNy oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Quinoa
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Honning
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Aubergine
2 stk
Olivenolje
2 ss
Soyasaus
1 ss
Granateple
1 stk
Koriander
1 bunt
Sjalottløk
1 stk
Rustikke multibrød
2 stk
Røkt chilimix
½ pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Smør
2 ss
Yoghurt naturell
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 733 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 95 g
- Protein:
- 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finsnitt korianderstilkene og ha i salaten også hvis du vil ha ekstra intens koriandersmak.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Ha quinoaen på et stekebrett med bakepapir. Vend inn det tyrkiske krydderet, litt olivenolje og salt, og fordel quinoaen utover i et jevnt lag. Stek quinoaen på nederste rille i ovnen i 20–25 minutter, til den er gyllen og sprø. Vend litt på quinoaen underveis i steketiden.
Bland 2 ss olivenolje, honningen, sesamfrøene, 1 ss soyasaus og litt salt og pepper i en skål. Skyll auberginene og del de i to på langs. Skjær grove rutesnitt i auberginekjøttet uten å skjære gjennom skinnet. Legg auberginen med snittflaten opp på et stekebrett med bakepapir, og pensle på marinaden. Bak auberginene midt i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne.
Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene. Skyll og dra av bladene på korianderen (se tips). Skrell og kutt sjalottløken i tynne ringer. Ha granateplet, løken og korianderbladene i en bolle, og vend inn litt olivenolje, eddik, salt og pepper.
Stek multibrødene som anvist på pakken.
Skrell og finhakk hvitløken. Smelt 2 ss smør i en kjele på middels høy varme. Rør inn chilikrydderet og hvitløken.
Server de bakte auberginene med yoghurten, granateplesalaten og de varme brødene. Ringle over chilismøret, og topp med den sprøstekte quinoaen.
Vel bekomme!