Ovnsbakt torsk med småpoteter, gulrot, blomkål og eggesmør

Ovnsbakt torsk med småpoteter, gulrot, blomkål og eggesmør

3.8 (61)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Småpoteter
300 g
Egg
1 stk
(Egg)
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Blomkål
1 stk
Gulrot
1 stk
Smør
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til eggesmøret med litt sitronsaft eller finhakkede urter for friskere smak.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok småpotetene i 15-20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til grønnsakene i punkt 5.
Kok egget i ca. 10 minutter. Hell vannet av egget og avkjøl det i kaldt vann når det er ferdigkokt.
Skjær fisken i porsjonsstykker om nødvendig, og fordel fiskestykkene i en ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek fisken i ovnen i 9-13 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Del blomkålen i buketter. Skrell gulroten og kutt den i grove biter. Kok gulroten og blomkålen sammen med potetene de siste 4-5 minuttene av potetenes koketid.
Skrell egget og del det i mindre biter. Smelt 3 ss smør i kjelen du brukte til å koke egget. Vend inn eggebitene og fiskekrydderet, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!