Frisk betesalat med chèvre, eple, valnøtter og egg

Frisk betesalat med chèvre, eple, valnøtter og egg

4.04 (76)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Egg
4 stk
(Egg)
Hjertesalat
1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Banansjalottløk
1 stk
Eple
1 stk
Lime
1 stk
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Chevre med ramsløk
1 pakke
(Melk, Laktose)
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk hansker når du skreller og kutter betene.

Sett stekeovnen på 230 grader.
Skrell betene og kutt dem i små terninger. Ha terningene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i ca. 15 minutter.
Kok eggene i 7-9 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann når de er ferdigkokte.
Plukk bladene av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Riv salatbladene i mindre biter, kutt cherrytomatene i to, finhakk banansjalottløken, og kutt eplet i terninger. Bland grønnsakene og eplet sammen i en bolle, og smak til med olivenolje, salt, pepper og saft fra limen.
Grovhakk valnøttene. Strø valnøttene på brettet med betene når betene har stekt i ca. 15 minutter, og stek videre i 3-4 minutter.
Skrell eggene og del dem i to. Skjær ønsket mengde av chèvren i tynne skiver eller terninger. Ha gjerne litt varmt vann på kniven før du skjærer i osten. Ha osten og eggene i skåler for servering.
Server salaten med chèvren, eggene og rødbetene, og drypp over litt olivenolje.
Tips! Vend betene i litt flytende honning etter steking!
Vel bekomme!