Falafler med hjemmelaget ertemole, spinatpoteter og jalapeñosalsa
20-30
Glutenfri
Vegetar

Falafler med hjemmelaget ertemole, spinatpoteter og jalapeñosalsa

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Spinatpoteter

poteter
Poteter
350 g
spinat
Spinat
50 g

Falafler

falafler
Falafler
1 pakke

Ertemole

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
Jalapeño
¼ stk
koriander
Koriander
½ bunt
grønne erter
Grønne erter
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Vann
3 ss

Jalapeñosalsa

rødløk
Rødløk
¼ stk
koriander
Koriander
½ bunt
tomat
Tomat
1 stk
Jalapeño
¾ stk
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss

Servering

lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 596 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

De grønne ertene kan vendes inn i potetene om du ikke ønsker å lage en ertemole. Spinaten kan vendes inn i salsaen, for en frisk salat.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Spinatpoteter: Skyll og kutt potene i to. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Skyll og tørk spinaten. Vend spinaten inn i potetene når de er ferdigstekte.  
  3. Falafler: Fordel falaflene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek falaflene i stekeovnen i omtrent 10 minutter. 
  4. Ertemole: Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og finhakk hele jalapeñoen. Skyll, rist og finhakk korianderen. Ha ertene, hvitløken, saften fra halve sitronen, 1 ss olivenolje, 3 ss vann, ønsket mengde av ¼ jalapeñoen og halvparten korianderen i en beholder. Kjør sammen ingrediensene til en jevn røre med en stavmikser. Tilsett litt mer vann om det trengs. Smak til med salt og pepper. Ha ertemolen over i en skål. 
  5. Jalapeñosalsa: Skrell og finhakk rødløken. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen rødløken, tomatterningene, resten av jalapeñoen, resten av korianderen og 1 ss olivenolje. Smak til med litt saft fra sitronen, salt og pepper. 
  6. Servering: Server falaflene med ertemolen, spinatpotetene, jalapeñosalsaen og urtedressingen.