20-30
Glutenfri
Vegetar
Falafler med hjemmelaget ertemole, spinatpoteter og jalapeñosalsa
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Spinatpoteter
Poteter
350 g
Spinat
50 g
Falafler
Falafler
1 pakke
Ertemole
Hvitløksfedd
1 stk
Jalapeño
¼ stk
Koriander
½ bunt
Grønne erter
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Vann
3 ss
Jalapeñosalsa
Rødløk
¼ stk
Koriander
½ bunt
Tomat
1 stk
Jalapeño
¾ stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Servering
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 596 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
De grønne ertene kan vendes inn i potetene om du ikke ønsker å lage en ertemole. Spinaten kan vendes inn i salsaen, for en frisk salat.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Spinatpoteter: Skyll og kutt potene i to. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Skyll og tørk spinaten. Vend spinaten inn i potetene når de er ferdigstekte.
- Falafler: Fordel falaflene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek falaflene i stekeovnen i omtrent 10 minutter.
- Ertemole: Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og finhakk hele jalapeñoen. Skyll, rist og finhakk korianderen. Ha ertene, hvitløken, saften fra halve sitronen, 1 ss olivenolje, 3 ss vann, ønsket mengde av ¼ jalapeñoen og halvparten korianderen i en beholder. Kjør sammen ingrediensene til en jevn røre med en stavmikser. Tilsett litt mer vann om det trengs. Smak til med salt og pepper. Ha ertemolen over i en skål.
- Jalapeñosalsa: Skrell og finhakk rødløken. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen rødløken, tomatterningene, resten av jalapeñoen, resten av korianderen og 1 ss olivenolje. Smak til med litt saft fra sitronen, salt og pepper.
- Servering: Server falaflene med ertemolen, spinatpotetene, jalapeñosalsaen og urtedressingen.