Quinoa- og fetasalat med ovnsbakte grønnsaker, servert med nanbrød og yoghurtdressing

Quinoa- og fetasalat med ovnsbakte grønnsaker, servert med nanbrød og yoghurtdressing

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Squash
1 stk
Rødløk
1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Tzatzikikrydder
1 pakke
Fetaost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Vårløk
1 pakke
Ferdigkokt quinoa
200 g
Nanbrød
1 pakke
(Hvete)
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket hvitløk i yoghurtdressingen for mer smak.

Sett stekeovnen på 240 grader.
Skrell gulroten. Kutt gulroten, paprikaen, squashen og rødløken i grove biter, og kutt cherrytomatene i to. Fordel grønnsakene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15-18 minutter.
Bland yoghurten sammen med tzatzikikrydderet i en serveringsskål, og smak til med litt salt.
Skjær fetaosten i terninger og finsnitt vårløken. Bland quinoaen sammen med fetaosten og vårløken i en stor bolle. Vend inn de ovnsbakte grønnsakene, og smak til med salt, pepper og olivenolje.
Varm nanbrødet i ovnen i 2-3 minutter. Skjær brødet opp i biter for servering.
Fun fact! Quinoa er en plante som stammer fra andesregionen, nærmere bestemt Peru og Bolivia, i Sør-Amerika, og som dyrkes for sine spiselige frø. Ordet quinoa kommer fra Quechua-språkene, som er den største språkfamilien blant Sør-Amerikas urbefolkning. Quinoa har i løpet av de siste årene blitt populært i resten av verden grunnet sitt høye innhold av protein, fiber og B-vitaminer.
Vel bekomme!