Meksikanske fiskepinner med spicy grønnsakssalsa, svart ris og lettrømme
25-35

Meksikanske fiskepinner med spicy grønnsakssalsa, svart ris og lettrømme

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Svart ris

svart ris
Svart ris
100–125 g

Meksikanske fiskepinner

meksikanske fiskepinner
Meksikanske fiskepinner (Fisk, Hvete)
400 g

Grønnsakssalsa

maiskorn
Maiskorn
½–1 pakke
rødløk
Rødløk
½–1 stk
koriander
Koriander
½–1 bunt
tomat
Tomat
1 stk
lime
Lime
½–1 stk
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke

Til servering

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 735 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek løken sammen med maisen og paprikaen for en mildere smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Svart ris: Kok risen som anvist på pakken.
  3. Meksikanske fiskepinner: Fordel fiskepinnene utover et stekebrett med bakepapir. Stek fiskepinnene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
  4. Grønnsakssalsa: Hell laken av maisen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Stek maisen i omtrent 3 minutter, til den har fått litt farge, og ha den deretter over i en serveringsskål.
  5. Grønnsakssalsa, fortsettelse: Skrell og finhakk rødløken. Skyll og grovhakk korianderen. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha rødløken, korianderen og tomaten i skålen med maisen, og bland inn saften fra limen og litt olivenolje. Krydre med salt og ønsket mengde av chiliflakene. 
  6. Server fiskepinnene med risen, grønnsakssalsaen og lettrømmen.
  7. Vel bekomme!