25-35
Meksikanske fiskepinner med spicy grønnsakssalsa, svart ris og lettrømme
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olivenolje
Svart ris
Svart ris
100–125 g
Meksikanske fiskepinner
Meksikanske fiskepinner (Fisk, Hvete)
400 g
Grønnsakssalsa
Maiskorn
½–1 pakke
Rødløk
½–1 stk
Koriander
½–1 bunt
Tomat
1 stk
Lime
½–1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Til servering
Lettrømme (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 735 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek løken sammen med maisen og paprikaen for en mildere smak.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Svart ris: Kok risen som anvist på pakken.
- Meksikanske fiskepinner: Fordel fiskepinnene utover et stekebrett med bakepapir. Stek fiskepinnene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
- Grønnsakssalsa: Hell laken av maisen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Stek maisen i omtrent 3 minutter, til den har fått litt farge, og ha den deretter over i en serveringsskål.
- Grønnsakssalsa, fortsettelse: Skrell og finhakk rødløken. Skyll og grovhakk korianderen. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha rødløken, korianderen og tomaten i skålen med maisen, og bland inn saften fra limen og litt olivenolje. Krydre med salt og ønsket mengde av chiliflakene.
- Server fiskepinnene med risen, grønnsakssalsaen og lettrømmen.
- Vel bekomme!