Vietnamesisk ricebowl med kyllingkjøttdeig og friske grønnsaker, servert med mynte og hakkede peanøtter
20-30
Laktosefri

Vietnamesisk ricebowl med kyllingkjøttdeig og friske grønnsaker, servert med mynte og hakkede peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Friske grønnsaker

agurk
Agurk
½ stk
reddiker
Reddiker
½–1 pakke
gulrot
Gulrot
1 stk
rød chili
Rød chili
¼ stk

Kyllingkjøttdeig

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
sesam- og chilisaus
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
lime
Lime
1 stk
Sukker
2 ts

Topping

mynte
Mynte
½ pakke
koriander
Koriander
½ bunt
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½–1 pakke
rød chili
Rød chili
¼ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 720 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak deg frem med sukker og lime når du steker kjøttet, til du finner den balansen du selv ønsker.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Friske grønnsaker: Skyll agurken, reddikene og chilien, og skrell gulroten. Kutt agurken i to på langs og deretter i skiver på skrå. Kutt gulroten i strimler eller grovriv den på et rivjern. Kutt reddikene og chilien i tynne skiver.
  3. Kyllingkjøttdeig: Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen og løken i 5–6 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt, og løken er gyllen. Bland inn halvparten av chilien, 2 ts sukker og sesam- og chilisausen, og stek videre i 1 minutt. Smak til med saft fra limen (se tips).
  4. Topping: Skyll og grovhakk mynten og korianderen. Topp retten med urtene, resten av chilien fra steg 3, og de hakkede peanøttene ved servering.