Koreansk bowl med hoisinstekt kjøttdeig, pak choy og spinatchips, servert med speilegg og vårløk
20-30
Laktosefri

Koreansk bowl med hoisinstekt kjøttdeig, pak choy og spinatchips, servert med speilegg og vårløk

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Spinatchips

spinat
Spinat
100 g

Koreansk bowl

vårløk
Vårløk
1 pakke
pak choy
Pak choy
1 stk
lime
Lime
½ stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
mexican BBQ
Mexican BBQ (Sulfitt)
1 pakke
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½–1 pakke

Speilegg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Tilbehør

ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½ pakke
lime
Lime
½ stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 803 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
  2. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Spinatchips: Skyll og tørk spinaten i en salatslynge. Fordel spinaten godt utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek spinaten i ovnen i 20–25 minutter. Vend forsiktig på den underveis. Avkjøl spinatchipsene på en rist med kjøkkenpapir.
  4. Koreansk bowl: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skyll og kutt pak choyen i grove biter. Kutt hele limen i båter.
  5. Koreansk bowl, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har fått en stekeskorpe, og del den i mindre biter. Krydre med det meksikanske grillkrydderet, salt og pepper, og stek videre i 3–4 minutter. Ha kjøttdeigen over på en tallerken. Tilsett litt olje i pannen, og stek pak choyen i 2–3 minutter. Tilsett kjøttdeigen, vårløken og hoisinsausen mot slutten av steketiden. Legg kjøttet og grønnsakene over på en tallerken.
  6. Speilegg: Varm opp stekepannen til middels varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i pannen, og stek dem i 3–4 minutter, uten å røre dem. Eggeplommen skal være rennende.
  7. Koreansk bowl, fortsettelse: Fordel risen i fire boller, og fordel kjøttdeigen, spinatchipsen og speileggene oppå. Press over litt saft fra halvparten av limen, og strø over sesamfrøene.
  8. Tilbehør: Server ponzusausen og resten av limebåtene til retten.