Adana-kebab med potetbåter, råmarinert løk, yoghurtdressing og varme multibrød
20-30

Adana-kebab med potetbåter, råmarinert løk, yoghurtdressing og varme multibrød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • hvitvinseddik
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetbåter og multibrød

poteter
Poteter
350 g
rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Råmarinert løk

rødløk
Rødløk
1 stk
Hvitvinseddik
1 ss
Vann
2 ss

Adana-kebab

grillspyd
Grillspyd
4–6 stk
salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g

Yoghurtdressing

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75–150 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½–1 pakke

Til servering

tomat
Tomat
1 stk
ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 708 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 78 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kebabene og multibrødene ute på grillen for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og legg grillspydene i vann.
  2. Potetbåter og multibrød: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.  
  3. Råmarinert løk: Skrell og kutt rødløken i så tynne skiver du klarer på en mandolin, eller bruk en skarp kniv. Ha rødløken i en bolle, og vend inn 1 ss eddik, 2 ss vann og litt salt. Vend det hele godt sammen.     
  4. Adana-kebab: Varm opp en steke- eller grillpanne til høy varme (se tips). Form salsicciadeigen til lange, flate kebaber rundt grillspydene. Pensle kjøttet med litt olje, og stek eller grill dem i omtrent 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.   
  5. Potetbåter og multibrød, fortsettelse: Varm brødene på rist i ovnen i 3 minutter før servering.  
  6. Yoghurtdressing: Ha yoghurten i en skål, og smak til med tyrkisk krydder og litt salt.   
  7. Til servering: Skyll tomatene og ruccolaen. Kutt tomatene i grove biter, og ha dem i en skål sammen med ruccolaen. Server kebabspydene med potetbåtene og multibrødene, og topp kjøttet med den råmarinerte løken. Server tomatsalaten og dressingen til retten.