Sitronrisotto med chevrebakt fennikel, mandler og varme multibrød
25-35
Vegetar

Sitronrisotto med chevrebakt fennikel, mandler og varme multibrød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • mandler,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Chevrebakt fennikel

fennikel
Fennikel
1 stk
chevre
Chevre (Melk, Laktose)
50–100 g

Sitronrisotto

grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
risottoris
Risottoris
150 g
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Vann
7 dl

Til servering

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
ruccola
Ruccola
50 g
mandelflak
Mandelflak (Mandler)
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 779 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 102 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist mandelskivene i en tørr stekepanne for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Chevrebakt fennikel: Skyll fennikelen og kutt den i tynne skiver. Ha fennikelskivene utover et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Smuldre chevren over fennikelen og bak det i ovnen i omtrent 20 minutter eller til fennikelen er gyllen og myk.   
  3. Sitronrisotto: Kok opp 7 dl vann i en kjele og ha i buljongen. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll sitronen godt, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og risottorisen i omtrent 3 minutter, eller til løken og risen er blank.  
  4. Sitronrisotto, fortsettelse: Spe risen med den varme buljongen, litt og litt. Når buljongen har kokt inn i risen, tilsettes mer buljong. Rør om i risen av og til. Fortsett slik til all buljongen er kokt inn eller risen er ferdig. Ta risottoen fra varmen og vend inn den ene pakken med revet ost. Smak til risottoen med revet sitronskall, sitronsaft, litt salt og pepper.  
  5. Til servering: Stek multibrødene i ovnen som anvist på pakken. Skyll og tørk ruccolaen. Ha mandelskivene i en liten serveringsskål (se tips).      
  6. Server sitronrisottoen med den chevrebakte fennikelen og brødene, og topp med ruccolaen, mandelskivene og resten av den revne osten.