Chili- og limepanert tofu servert med appelsin- og kålsalat, edamamebønner og svart ris
25-35
Laktosefri
Vegetar

Chili- og limepanert tofu servert med appelsin- og kålsalat, edamamebønner og svart ris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • olivenolje
  • hvetemel
  • egg
  • olje
  • salt
  • pepper

Svart ris

svart ris
Svart ris
125 g

Sommerkål- og appelsinsalat

sommerkål
Sommerkål
½–1 bit
appelsin
Appelsin
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Sukker
½ ss
Olivenolje
1 ss

Chili- og limepanert tofu

panering
Panering
75 g
limeskall
Limeskall
2 ts
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
Hvetemel (Egg, Hvete)
½ dl
Egg (Egg)
1 stk

Edamamebønner

edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke

Servering

lime
Lime
½ stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 965 kcal
  • Fett 52 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du ha en annen vri på retten, kan du vende tofuen i litt av chilimajonesen istedenfor egg i paneringsprosessen for ekstra smak.

  1. Svart ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Sommerkål- og appelsinsalatDel sommerkålen i tynne strimler med en skarp kniv. Skrell appelsinen, og del den i terninger eller fileter. Skyll og grovhakk korianderen, og bland sommerkålen, appelsinen og korianderen sammen i en skål. Bland sammen ½ ss sukker, 1 ss olivenolje, saften fra halve limen og sesamfrøene i en liten skål. Vend vinaigretten inn i salaten. 
  3. Chili- og limepanert tofu: Ha omtrent ½ dl hvetemel i en skål, paneringen i en annen, og visp sammen 1 egg i en tredje skål. Skyll og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern, og bland sammen limeskallet og ønsket mengde av chiliflakene med egget. Tørk tofuen med litt tørkepapir, og del den i omtrent 3 cm tykke strimler. Vend tofustrimlene i først i hvetemelet, deretter i egget og til slutt i paneringen. Ha tofustrimlene over på en tallerken. 
  4. Chili- og limepanert tofu, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek den panerte tofuen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gyllen. Krydre med litt salt. 
  5. Edamamebønner: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek edamamebønnene i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt og pepper.
  6. Servering: Del resten av limen i båter. Server chilimajonesen, ponzusausen og limebåtene til retten.