Krydderstekt svinenakke med søtbakte gulrøtter, potetsalat med ramsløk og polkabetesalat
35-45
Laktosefri
Glutenfri

Krydderstekt svinenakke med søtbakte gulrøtter, potetsalat med ramsløk og polkabetesalat

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep

Basisvarer

  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetsalat med ramsløk

poteter
Poteter
350 g
aioli med ramsløk
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke

Søtbakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Sukker
1 ss

Polkabetesalat

polkabete
Polkabete
1 stk
tobladssalat
Tobladssalat
50 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke

Krydderstekt svinenakke

svinenakke i skiver
Svinenakke i skiver
300 g
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 917 kcal
  • Fett 62 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kjøttet ute på grillen hvis været tillater det. Krydre kjøttet med salt og pepper, og grill det over direkte varme i 2 minutter på hver side. La så kjøttet hvile på indirekte varme i 3 minutter, og krydre det med kryddermiksen.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Potetsalat med ramsløk: Skyll og del potetene i tykke skiver. Kok potetskivene i lettsaltet vann i omtrent 12 minutter, eller til de er møre.
  3. Søtbakte gulrøtter: Skrell og del gulrøttene i fire på langs. Ha gulrotstavene på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og 1 ss sukker. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
  4. Polkabetesalat: Skrell og del polkabeten i to. Kutt polkabeten i så tynne skiver du klarer med en skarp kniv, eller bruk en mandolin hvis du har det. Ha polkabetene i en bolle, og vend dem sammen med tobladsalaten og balsamicovinaigretten. 
  5. Krydderstekt svinenakke: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, eller til det akkurat er gjennomstekt. Skru av varmen på platen, og krydre kjøttet med kryddermiksen. La kjøttet hvile i stekepannen frem til servering. 
  6. Potetsalat med ramsløk, fortsettelse: Hell av vannet fra potetene, og la dem dampe fra seg i omtrent 2 minutter. Bland ramsløkaiolien med potetene, og krydre med salt og pepper. 
  7. God middag!