Kyllingsuppe med rød curry, kokosmelk, søtpotet, eple, koriander og lime
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Søtpotet
2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Purreløk
1 stk
Gulrøtter
375 g
Norske epler
2 stk
Gul løk
2 stk
Kyllingfilet
600 g
Koriander
1 bunt
Hakkede tomater
1 boks
Rød currypaste
2 ss
Hønsebuljong
2 pakke
Kokosmelk
1 pakke
Lime
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne retten med litt grovt brød.
Skrell søtpotetene og hvitløken, og skyll purreløken. Kutt søtpotetene, gulrøttene og eplene i biter. Finhakk purreløken, den gule løken og hvitløken. Skjær kyllingen i grove biter. Grovhakk korianderen.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingen i noen minutter, til den har fått en gyllen stekeskorpe. Legg kyllingen over på en tallerken. Stek søtpotetene, purreløken, hvitløken, den gule løken og gulrøttene i den samme kjelen i 2-3 minutter, ha kyllingen tilbake i kjelen, og tilsett de hakkede tomatene, hønsebuljongen, 2 spiseskjeer av currypasten og 4 dl vann. La suppen småkoke i ca. 15 minutter.
Ha kokosmelken i gryten mot slutten av steketiden, og smak til med saft fra limen, salt, pepper og eventuelt mer currypaste om du ønsker det. Topp suppen med korianderen og eplebitene ved servering.
Vel bekomme!