Ovnsbakt sei med søtpotet, rødløk, sellerirot og kremet saus med dill og sitron

Ovnsbakt sei med søtpotet, rødløk, sellerirot og kremet saus med dill og sitron

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
Søtpotet
2 stk
Sellerirot
1 stk
(Selleri)
Grønn knutekål
1 stk
Rødløk
1 stk
Seifilet
675 g
(Fisk)
Maisjevning
1 pakke
Dill
1 pakke
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Lett matfløte
2 dl
(Melk, Laktose)
Sitron
1/2 stk
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten med fullkornsris.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell søtpotetene og selleriroten. Kutt knutekålen, rødløken, selleriroten og søtpotetene i biter. Fordel grønnsakene og fisken i en stor ildfast form, og krydre med salt og pepper.
Bland ut maisjevningen med 4 spiseskjeer vann i en skål. Finhakk dillen.
Kok opp 5 dl vann sammen med fiskebuljongen i en kjele. Sil av litt av vannet, slik at du har 1 dl fiskebuljongvann igjen i kjelen. Tilsett matfløten, og spe på med maisjevningen, til sausen får ønsket konsistens. Ha i dillen, og smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Hell sausen over fisken og grønnsakene, og stek det hele i ovnen i ca. 15 minutter.
Vel bekomme!