Ovnsbakt sei med søtpotet, rødløk, sellerirot og kremet saus med dill og sitron
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Pepper
- salt
Søtpotet
2 stk
Sellerirot
1 stk
Grønn knutekål
1 stk
Rødløk
1 stk
Seifilet
675 g
Maisjevning
1 pakke
Dill
1 pakke
Fiskebuljong
1 pakke
Lett matfløte
2 dl
Sitron
1/2 stk
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten med fullkornsris.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell søtpotetene og selleriroten. Kutt knutekålen, rødløken, selleriroten og søtpotetene i biter. Fordel grønnsakene og fisken i en stor ildfast form, og krydre med salt og pepper.
Bland ut maisjevningen med 4 spiseskjeer vann i en skål. Finhakk dillen.
Kok opp 5 dl vann sammen med fiskebuljongen i en kjele. Sil av litt av vannet, slik at du har 1 dl fiskebuljongvann igjen i kjelen. Tilsett matfløten, og spe på med maisjevningen, til sausen får ønsket konsistens. Ha i dillen, og smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Hell sausen over fisken og grønnsakene, og stek det hele i ovnen i ca. 15 minutter.
Vel bekomme!