Helstekt kylling med rød spisskål, eple, poteter og appelsinsaus

Helstekt kylling med rød spisskål, eple, poteter og appelsinsaus

Ny oppskrift
Under 1 time
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Halv kylling
1 stk
Poteter
400 g
Rød spisskål
1 stk
Grønt eple
1 stk
Bladpersille
1 pakke
Kremet appelsinsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Olje
Smør
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett ovnen på grillfunksjon de siste 4-5 minuttene av kyllingens steketid for å få sprøtt skinn.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Legg kyllingen på et dypt stekebrett med den flate siden av skroget ned. Ha 5 dl vann i bunnen av stekebrettet, og krydre kyllingen med salt og pepper. Fordel litt romtemperert smør under skinnet på kyllingbrystet. Stek kyllingen i ovnen i 40-50 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt spisskålen i biter på ca. 3 x 3 cm. Kutt eplet i terninger. Finhakk bladpersillen.
Varm opp appelsinsausen i en liten kjele på lav varme. Rør om innimellom.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek spisskålen og eplet i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
La kyllingen hvile i 5-6 minutter før du skjærer den opp. Vend persillen inn med spisskålen og eplet før servering.
Vel bekomme!