Indrefilet av svin med gulrot- og currykrem og stekt kål med ingefær og lime

Indrefilet av svin med gulrot- og currykrem og stekt kål med ingefær og lime

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Gulrøtter
400 g
Marinert indrefilet av svin
300 g
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Sommerkål
1 bit
Ingefær
1 bit
Lime
1 stk
Rød currypaste
1/2 pakke
Kokosmelk
1,5 dl
Olje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Currypasten kan være sterk. Smak deg forsiktig frem!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene og kutt dem i grove biter. Kok gulrøttene i 12-14 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side. Legg kjøttet i en ildfast form, og krydre det med salt, pepper og det meksikanske grillkrydderet. Stek formen i ovnen i 12-15 minutter.
Kutt sommerkålen i grove biter. Skrell ønsket mengde av ingefæren og riv den på et rivjern.
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp igjen til høy varme. Stek kålen og ingefæren i 2-3 minutter, og smak til med saft fra halve limen, salt og pepper.
Sil vannet av gulrøttene, og ha dem tilbake i kjelen. Tilsett 1 spiseskje smør, ønsket mengde currypaste, kokosmelken og litt salt, og kjør det hele sammen til en glatt krem med en stavmikser. Smak til med saft fra resten av limen.
La kjøttet hvile i 3-4 minutter før du skjærer det i tynne skiver.
Fun fact! Ingefærplanten er i slekt med blant annet gurkemeie og kardemomme. Ingefærroten, som er den delen vi bruker i maten, har vært brukt i både mat og naturmedisin i tusener av år.
Vel bekomme!