Fiskekaker med potetmos, ovnsbakte grønnsaker og eggesmørsaus
15-20
Glutenfri

Fiskekaker med potetmos, ovnsbakte grønnsaker og eggesmørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte grønnsaker og fiskekaker

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
purre
Purre
1 stk
fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Eggesmørsaus

egg
Egg (Egg)
2 stk
gressløk
Gressløk
½ bunt
smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 891 kcal
  • Fett 53 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til smørsausen med litt sitron hvis du vil ha litt syre i sausen.

  1. Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker og fiskekaker: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kutt purren i to på langs, og skyll den fri for jord. Kutt purren i grove biter. Fordel grønnsakene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel fiskekakene på den andre siden av brettet. Stek det hele i ovnen i 12–15 minutter.
  3. Potetmos: Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i 10–12 minutter, eller til resten av retten er klar.
  4. Eggesmørsaus: Kok eggene i omtrent 8 minutter. Skyll og finhakk gressløken. Skrell og grovhakk de ferdigkokte eggene. Varm opp smørsausen i kjelen du kokte eggene i, og rør inn eggene og gressløken (se tips).
  5. God middag!