20-30
Laktosefri
Koreansk bowl med hoisinstekt kjøttdeig, pak choy og spinatchips, servert med speilegg og vårløk
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Spinatchips
Spinat
100 g
Koreansk bowl
Vårløk
1 pakke
Pak choy
1 stk
Lime
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Kjøttdeig
300 g
Mexican BBQ (Sulfitt)
1 pakke
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½–1 pakke
Speilegg
Egg (Egg)
2 stk
Tilbehør
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½ pakke
Lime
½ stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 802 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 69 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Spinatchips: Skyll og tørk spinaten i en salatslynge. Fordel spinaten godt utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek spinaten i ovnen i 20–25 minutter. Vend forsiktig på den underveis. Avkjøl spinatchipsene på en rist med kjøkkenpapir.
- Koreansk bowl: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skyll og kutt pak choyen i grove biter. Kutt hele limen i båter.
- Koreansk bowl, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har fått en stekeskorpe, og del den i mindre biter. Krydre med det meksikanske grillkrydderet, salt og pepper, og stek videre i 3–4 minutter. Ha kjøttdeigen over på en tallerken. Tilsett litt olje i pannen, og stek pak choyen i 2–3 minutter. Tilsett kjøttdeigen, vårløken og hoisinsausen mot slutten av steketiden. Legg kjøttet og grønnsakene over på en tallerken.
- Speilegg: Varm opp stekepannen til middels varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i pannen, og stek dem i 3–4 minutter, uten å røre dem. Eggeplommen skal være rennende.
- Koreansk bowl, fortsettelse: Fordel risen i fire boller, og fordel kjøttdeigen, spinatchipsen og speileggene oppå. Press over litt saft fra halvparten av limen, og strø over sesamfrøene.
- Tilbehør: Server ponzusausen og resten av limebåtene til retten.