Tempuraseisalat med jasminris, spicy avokadochunks, sesamfrø og ponzusaus
15-20

Tempuraseisalat med jasminris, spicy avokadochunks, sesamfrø og ponzusaus

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Tempurasei

tempurasei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g

Spicy avokadochunks

avokado
Avokado
1 stk
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss

Salat

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g

Tilbehør

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 760 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil gjøre retten mer barnevennlig, kan du servere chiliflakene ved siden av.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Tempurasei: Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til fisken er gjennomvarm og paneringen er sprø. Snu fisken en gang under steketiden for sprøere panering.  
  4. Spicy avokadochunks: Kutt avokadoen i to, fjern steinen, og løft ut avokadokjøttet med en skje. Kutt avokadokjøttet i store terninger. Ha avokadoterningene i en bolle, vend inn 1 ss olivenolje, og krydre med salt og ønsket mengde av chiliflakene (se tips). Kutt limen i to, og klem saften fra den ene halvdelen over avokadochunksene. Kutt resten av limen i båter.  
  5. Salat: Skrell gulrøttene, og kutt dem i tynne strimler med en skarp kniv eller mandolin, eller grovriv dem på et rivjern. Bland gulrotstrimlene og kålsalaten i en bolle. Klem gjerne litt limesaft over salaten.
  6. Servering: Ha kålsalaten på tallerkener. Kutt tempuraseien i biter, og legg bitene oppå salaten. Topp med avokadochunksene, og dryss over sesamfrøene. Server ponzusausen og limebåtene til retten.