15-20
Tempuraseisalat med jasminris, spicy avokadochunks, sesamfrø og ponzusaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
Jasminris
Jasminris
125 g
Tempurasei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g
Spicy avokadochunks
Avokado
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Salat
Gulrøtter
2 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Tilbehør
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 760 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 95 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil gjøre retten mer barnevennlig, kan du servere chiliflakene ved siden av.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Tempurasei: Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til fisken er gjennomvarm og paneringen er sprø. Snu fisken en gang under steketiden for sprøere panering.
- Spicy avokadochunks: Kutt avokadoen i to, fjern steinen, og løft ut avokadokjøttet med en skje. Kutt avokadokjøttet i store terninger. Ha avokadoterningene i en bolle, vend inn 1 ss olivenolje, og krydre med salt og ønsket mengde av chiliflakene (se tips). Kutt limen i to, og klem saften fra den ene halvdelen over avokadochunksene. Kutt resten av limen i båter.
- Salat: Skrell gulrøttene, og kutt dem i tynne strimler med en skarp kniv eller mandolin, eller grovriv dem på et rivjern. Bland gulrotstrimlene og kålsalaten i en bolle. Klem gjerne litt limesaft over salaten.
- Servering: Ha kålsalaten på tallerkener. Kutt tempuraseien i biter, og legg bitene oppå salaten. Topp med avokadochunksene, og dryss over sesamfrøene. Server ponzusausen og limebåtene til retten.