Teriyakibakt laks i hjertesalat med nektarin, chilimajones og jasminris
15-20
Laktosefri

Teriyakibakt laks i hjertesalat med nektarin, chilimajones og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Teriyakibakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Grønnsaker

nektarin
Nektarin
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½–1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Til servering

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 765 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du ikke bruke salatbladene som skåler? Del bladene i biter, og bland dem sammen med nektarin- og tomatbitene.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Teriyakibakt laks: Skjær laksen i terninger, ha terningene i en smurt ildfast form og krydre med litt salt. Vend inn teriyakisausen, og stek laksen i ovnen i 6–8 minutter, eller til fisken er gjennomstekt, men med en mørkerosa kjerne.
  4. Grønnsaker: Skyll og kutt nektarinen, tomaten og agurken i terninger. Kutt bunnen av hjertesalaten, og skyll salatbladene i kaldt vann. Ha grønnsakene i hver sin skål, eller på et stort serveringsfat. 
  5. Til servering: Fyll salatbladene med risen, laksen og grønnsakene. Server chilimajonesen til retten.