Vegetargyros med marinert halloumi, varme multibrød, tzatziki og ajvarsaus
20-30
Vegetar

Vegetargyros med marinert halloumi, varme multibrød, tzatziki og ajvarsaus

Halloumi er en kypriotisk ferskost som er perfekt å grille. Servert med steinovnsbakt brød og tzatziki, er denne retten midt i blinken.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Marinert halloumi

halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
sitron
Sitron
1 stk
urtemiks
Urtemiks
½ pakke
Olivenolje
2 ss

Grønnsaker

rødløk
Rødløk
1 stk
squash
Squash
1 stk

Multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Til servering

ruccola
Ruccola
50 g
tzatziki
Tzatziki (Melk, Laktose)
½ pakke
ajvar
Ajvar
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 773 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis været er fint og du har lyst så kan du gjerne grille grønnsakene, osten og brødet raskt over direkte varme i noen minutter. Da får retten en helt herlig smak av sommer.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Marinert halloumi: Tørk halloumiskivene med kjøkkenpapir, og gni dem inn med litt olje. Skyll sitronen godt, og finriv sitronskallet, kun det gule, i en bolle. Tilsett saften fra sitronen, 2 ss olivenolje og urtemiksen i bollen med sitronskallet, og bland det sammen. Varm opp en stekepanne til høy varme og stek halloumien i 30 sekunder på hver side. Legg osten i marinaden.    
  3. Grønnsaker: Skrell og kutt rødløken i skiver. Skyll og kutt squashen i omtrent 2 cm tykke skiver på skrå. Krydre squashskivene med salt og pepper. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til høy varme og ha i litt olje. Stek squashskivene i omtrent 1 minutt på hver side, og vend inn løken.    
  4. Multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
  5. Til servering: Skyll og tørk ruccolaen. Server ruccolaen, tzatzikien og ajvarsausen til retten.
  6. God middag!