Gresk auberginegrateng med grønne linser, servert med tomatsalat og urtedressing
Glutenfri
Vegetar

Gresk auberginegrateng med grønne linser, servert med tomatsalat og urtedressing

4.15 (288)
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • kanel
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Grønne linser
1 pakke
Tomatsausbase
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Kanel
½ ts
Aubergine
1 stk
Bechamelsaus
250 g
(Melk, Laktose)
Revet ost
100 g
(Melk)
Poteter
350 g
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
844 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
94 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne 1–2 dl rødvin i tomatsausen og la den koke i 10 minutter, for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Kok linsene som anvist på pakken. Ha linser og tomatsausen og varm opp på middels varme. Smak til tomatsausen med ½ ts kanel og ønsket mengde av chiliflaken.
 Del auberginen på langs i ½–1 cm tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek aubergineskivene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gylne. Krydre med litt salt og pepper underveis. 
 Fordel auberginen på langs i en ildfast form, og topp med tomatsausen. Ha bechamelsausen over, og topp med den revne osten. Stek moussakaen i ovnen i 25–30 minutter.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll ruccolasalaten og tomaten. Del tomaten i båter, og ha ruccolaen og tomaten i en skål. Vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
 Server urtedressingen til retten.
Vel bekomme!