20-30
Marokkansk laksefilet med bakt aubergine, ajvaryoghurt, tomatbulgur og persille
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
Tomatbulgur
Tomatpuré
1 ss
Bulgur (Hvete)
125 g
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
½ ss
Bakt aubergine og laks
Aubergine
1 stk
Tomat
1 stk
Gul løk
1 stk
Laksefilet (Fisk)
270 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Ajvaryoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
Ajvar
½ pakke
Til servering
Bladpersille
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 716 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil grille denne retten så kan grønnsaker, løk og laks pakkes inn i folie og grilles over direkte varme under lokk i omtrent 15 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Tomatbulgur: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek 1 ss tomatpuré i 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.
- Bakt aubergine og laks: Skyll auberginen og tomaten, og skrell løken. Kutt auberginen og tomaten i terninger, og løken i tynne båter. Ha grønnsakene i en ildfast form som er dekket med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 13–15 minutter.
- Ajvaryoghurt: Ha yoghurten i en serveringsskål og smak den til med ajvar og litt salt. Eller server yoghurten og ajvaren hver for seg.
- Bakt aubergine og laks, fortsettelse: Ta grønnsakene ut av ovnen og legg på fisken. Krydre fisken med kryddermiksen og stek videre i omtrent 5 minutter eller til fisken og grønnsakene er ferdige.
- Servering: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Server fisken med bulguren, de bakte grønnsakene, ajvaryoghurten og persillen.
- Håper det smaker!