15-20
Grillet gyroskjøtt i pitabrød, servert med syltet rødløk og tzatziki
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- salt
- pepper
Lettsyltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
½ dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Grillet gyroskjøtt
Grillet gyroskjøtt
250 g
Grønnsaker
Rød paprika
½–1 stk
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Pitabrød
Pitabrød (Hvete, Rug)
4 stk
Tzatziki
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 868 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 101 g
- Protein 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne inn 2 ss rømme eller crème fraîche når du steker kjøttet for et ekstra saftig resultat.
- Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
- Lettsyltet rødløk: Skrell og kutt løken i to på langs, og så i tynne skiver. Kok opp ½ dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Vend inn løkskivene, og la løken trekke i laken frem til servering.
- Grillet gyroskjøtt: Fordel kjøttet i en ildfast form, og stek kjøttet midt i ovnen i 8–10 minutter.
- Grønnsaker: Skyll paprikaen, agurken og salaten. Kutt paprikaen og halve agurken i terninger, og kutt salaten i strimler. Sil laken av maiskornene. Ha paprikaen, agurken, salaten og maisen i hver sin serveringsskål.
- Pitabrød: Stek pitabrødene som anvist på pakken.
- Tzatziki: Grovriv resten av agurken på et rivjern, og klem ut vannet av agurken med hendene. Bland agurken, yoghurten og kryddermiksen sammen i en skål. Smak til med salt og pepper.
- Servering: Fyll pitabrødene med den lettsyltede rødløken, kjøttet, grønnsakene og tzatzikien.