Pizza bolognese med linser og Grande Premium-ost, servert med ruccola- og tomatsalat
15-20
Vegetar

Pizza bolognese med linser og Grande Premium-ost, servert med ruccola- og tomatsalat

Bolognese er en tomatisert kjøttsaus som vanligvis serveres til pasta. Her er sausen brukt som pizzafyll, og kjøttdeigen er byttet ut med linser.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje

Pizza bolognese med linser

rødløk
Rødløk
1 stk
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
bolognese med linser
Bolognese med linser (Selleri)
½–1 pakke
revet ost
Revet ost (Melk)
½–1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke

Ruccola- og tomatsalat

cherrytomater
Cherrytomater
250 g
ruccola
Ruccola
50 g

Tilbehør

hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
½ pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 869 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 104 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt plass på stekebrettene underveis i steketiden hvis du steker flere pizzaer samtidig. Da får alle pizzaene både over- og undervarme, og du får et jevnere resultat.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, eller så varmt som ovnen din går.
  2. Pizza bolognese med linser: Skrell og kutt rødløken i skiver.
  3. Pizza bolognese med linser, fortsettelse: Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Fordel linsebolognesen utover pizzabunnene. Strø over begge typene med revet ost, og topp med rødløken. Stek pizzaene midt i ovnen i 6–8 minutter (se tips). 
  4. Ruccola- og tomatsalat: Skyll og kutt cherrytomatene i to. Skyll ruccolaen. Ha tomatene og ruccolaen i en serveringsskål. Vend inn litt olivenolje, og smak til med salt og pepper.
  5. Tilbehør: Server hvitløksdressingen og chiliflakene til retten.
  6. Vel bekomme!